В СБУ додумалися нарешті перевірити промосковську церкву щодо причетності до протиправної діяльності

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві.

Об этом сообщает VTimes


Про це повідомляє пресслужба СБУ.


Як зазначається, заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.


“Зокрема, враховуючи збройну агресію РФ, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян”, – уточнили в СБУ.


У спецслужбі додали, що вказані заходи проводяться для недопущення використання лаври як осередку “русского мира”, перевірки даних про використання приміщень т. н. УПЦ МП для переховування ДРГ, іноземних громадян, зберігання зброї тощо та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.


Також українські правоохоронці завітали на території Корецького Свято-Троїцького монастиря у місті Корець, жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері у селі Серники Зарічненського району Рівненщини та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ.


Повідомляється, що такі заходи відбуваються спільно з Нацполіцією та Нацгвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності спецслужб РФ в Україні.


За участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень із метою виявлення заборонених до обігу предметів та здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету нашої країни.


“Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України”, – наголосили в Службі безпеки.


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: Компромат Групп